top of page

De spirituele leer van Hildegard van Bingen

“Je bent een kind van hemel en aarde, iedere mens verenigt twee naturen in zich: een zichtbare, fysische die tot uitdrukking komt in je lichaam en een onzichtbare, geestelijke die in je tempel woont.”

Hildegard van Bingen (1098-1179) was een Duitse benedictijnse abdis, die gezien wordt als de eerste vertegenwoordigster van de Duitse middeleeuwse mystiek. Haar veelzijdigheid en haar wijze inzichten kunnen ons ook vandaag inspireren. We bestuderen haar spirituele leer, in het bijzonder de spirituele krachten en laten die op ons inwerken.

Van harte welkom op deze ontdekkingstocht.

 

Begeleiding: Annemarie Braem en Hedwig Vercammen

p18 Spirituele leer van Hildegard.jpg

Doorgroeicursus

Heb je al eerder deelgenomen aan de vormingsweekends over Hildegard van Bingen of ben je al goed thuis in haar spirituele leer, dan kan je deelnemen aan de doorgroeicursus. Hierin laten we ons door Hildegard uitnodigen om het ‘Licht-Leven’ dat iedere mens in zich draagt, in ons bestaan toe te laten en stap voor stap te manifesteren. Je oprechte intentie en je welwillende, ontvankelijke openheid volstaan om de reis vanuit de Bron naar een ontwaakte levenswandel aan te vatten.

Weekends:

  • vrijdag 23 september tot zondag 25 september 2022

  • vrijdag 26 mei tot zondag 28 mei 2023

  • vrijdag 15 september tot zondag 17 september 2023

   Deze weekends starten telkens op vrijdag om 19 u. en eindigen op zondag om 16 u.

Stilteweek van maandag 20 maart om 10 u. tot donderdag 23 maart 2023 om 16 u.

Bijdrage: 165 euro per weekend (volpension); 252 euro voor de stilteweek (volpension)

Basiscursus

We bieden ook opnieuw een basiscursus aan over Hildegard van Bingen. Daarin maken we kennis met haar leer, die ons uitnodigt om te ontwaken in de Geest en in het diepst van ons hart. We openen ons om de dragende, voedende kracht van de Liefde en de Wijsheid, de scheppingskrachten van de Geest, toe te laten in ons leven. Zo kan het wonder van heelwording zich voltrekken.

Startweekend van vrijdag 2 juni om 19 u. tot zondag 4 juni 2023 om 16 u.

Vervolgweekends worden gepland vanaf het najaar 2023.

Bijdrage: 165 euro (volpension)

 

bottom of page