Mandala tekenen

Een mandala tekenen is heerlijk ontspannend en helpt om vanuit jouw eigen kern te creëren. Wil je een dag in alle rust al tekenende en kleurende doorbrengen om alzo weer een stapje dichter bij jezelf te komen, dan is mandalatekenen iets voor jou. Zo’n dag omvat enkele losmaakoefeningen op papier, momenten van verstilling, mandalabasis opzetten met passer en lat  om uiteindelijk gevoelsmatig in jouw eigen kleurenwereld te duiken. We werken in hoofdzaak met kleurpotloden. Ben je daar niet in thuis dan wordt je wegwijs gemaakt in kleurpotloodtechnieken. Af en toe nemen we een pauze bij een drankje, een goed gesprek of een frisse neus in de natuur. Er  zijn 4 verschillende workshops gepland:

Dinsdag 13 juli:  thema zomerzon, een hartverwarmende mandala met het zonnesymbool als inspiratie.

Dinsdag 27 juli: een eerste mandala ontwerpen, voor wie met mandalatekenen wil starten. Als het ware een inleiding in de mandalawereld. 

Zaterdag 7 augustus: thema de levensbloem, symbool voor verbondenheid met al wat leeft. De levensbloem construeren - je hebt dan al meteen een mandala - en naar eigen inspiratie uitwerken. 

Zaterdag 28 augustus: mandala met rand in vlechtwerk. Zo’n gevlochten rand zorgt voor verbinding in je mandala. We ontwerpen eenvoudig vlechtwerk  op basis van hartenknopen en bouwen daarmee een mandala op.  

Telkens van 10 u. tot 17 u.

 

Benodigdheden: passer, lat, tekenpotlood, gom, slijper, kleurpotloden, eventueel fijne kleurstiften. Papier is ter plaatse beschikbaar.  

Begeleiding: Tine Baerts, thuis in de wereld van tekenen, aquarel  mandala en kunstzinnige therapie.

Bijdrage: 45 euro/dag

27 mandala Tine Baerts.jpg