top of page

Filmavonden

Vrijdag 20 oktober 2023

‘Maudie’ – Aisling Walsh

Biodrama met prachtige vertolking door Sally Hawkins.

Canada 1938. Maud, die lijdt aan reuma, gaat ondanks haar lichamelijke klachten aan de slag als huishoudster bij Everett, een in zichzelf gekeerde, norse visverkoper. Ze wordt verliefd op hem en ze trouwen. Dat zij kunstzinnig en creatief is, bevalt haar man niet. Tot zij beroemd wordt, succes heeft en geld verdient.

Een wispelturige relatie in een gevoelige film.

 

Vrijdag 10 november 2023

‘The father’ – Florian Zeller

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die alle hulp afwijst. Voor hem is het stilaan niet meer duidelijk wat er echt gebeurt en wat er zich in zijn hoofd afspeelt.

We zien alles door zijn ogen en voelen zijn groeiende verwarring. Zijn vertrouwde omgeving wordt hem totaal vreemd. Als toeschouwer zit je in zijn wereld en vraag je je af wat echt is en wat niet.

Anthony Hopkins is virtuoos – hij ontving een Oscar als beste acteur – en het spel van de camera is geniaal!

 

Vrijdag 9 februari 2024

‘Mar adentro’ – Alejandro Amenábar

Ramón Sampedro is al bijna 30 jaar aan zijn bed gekluisterd na een duikongeval. Hij is 54 en totaal afhankelijk van zijn familie. Zijn zus verzorgt hem, maar voor haar man is hij een flinke last. Ramón wil zijn leven op een waardige manier beëindigen. Twee vrouwen willen hem helpen: Julia als advocaat en buurvrouw Rosa, hoewel ze aanvankelijk meent dat het leven opweegt tegen de pijn. Ramón weet dat wie echt van hem houdt hem zal helpen om zijn doel te bereiken. Een actueel thema.

Schitterende rol voor Javier Bardem als Ramón.

 

Begeleiding: Rogier Melis en Julia Vos

 

Telkens op vrijdagavond om 20 u.

Bijdrage: 9 euro per film (drankje inbegrepen)

30 film.jpg
bottom of page