© 2018 Hof Zevenbergen

  • 2000px-F_icon.svg

Mystieke dagen: Bewogen vrouwen in bewogen tijden

Rob faesen, Sander Vloerberghs, Pierette COffrée en Dirk Boone

Voor het vijfde jaar op rij laten we ons inspireren door ‘bewogen vrouwen’, hun leven, hun werk en hun godsverbondenheid daarbij. Want zo mogen we het stellen: mystiek is een bewustwordingsproces van de goddelijke realiteit in het hier en nu van de dagelijkse werkelijkheid.

Wat leren ons de 13e-eeuwse begijnen hierover? Welke taal gaf Hadewijch aan deze intense beleving? Hoe reikt ‘Die grote evangelische peerle’, een soort mystiek gebedenboek uit de 16e eeuw, ons woorden aan over het Onnoembare?

 

Op zondag 10 november brengt Rob Faesen een inleiding over ‘De geestelijke beleving van de 13e-eeuwse begijnen’: wat zeggen de bronnen erover, en hoe kunnen we het ons voorstellen?

 

In de namiddag brengt Sander Vloeberghs de figuur van Hadewijch tot leven.

Voor het avondmaal is er kans om de eucharistie mee te vieren.

Het avondprogramma wordt gebracht door Pierrette COffrée met het verhaal ‘De zeer schone uren van juffrouw Symforosa, begijntjen’ van Felix Timmermans. 

Maandag 11 november neemt Dirk Boone ons in de voormiddag mee naar de 16e eeuw. Hij stelt het geschrift ‘Die grote evangelische peerle’ in het licht van de vrouwenmystiek van die tijd. In de namiddag reflecteren we op wat ons de voorbije twee dagen heeft geraakt.

 

Zondag 10 november 2019 (om 9.30 u.) tot maandag 11 november (om 16 u.)

 

Bijdrage: 140 euro (volpension) / 105 euro (zonder overnachting) –maaltijden en avondprogramma inbegrepen

hadewijch.jpg