top of page

Pelgrimsdag: onderweg als pelgrim

zaterdag 15 juni 2024

Pelgrimstochten zijn in. Velen gaan de oude wegen naar Compostella, Jeruzalem en Rome. Maar ook kortere tochten dichter bij huis zijn geliefd om iets te proeven van de pelgrimsweg in ons hart. Ook in Vlaanderen vinden we sporen van de oude camino, zoals de Sint-Jacobskerk in Borsbeek, van oudsher een plaats op de Via Brabantica. We stappen van Hof Zevenbergen in Ranst naar deze kerk. Een gids geeft ons daar uitleg. Bij de start en onderweg voorzien we impulsmomenten over de spiritualiteit van het pelgrimeren. Er is gelegenheid tot verdieping, gesprek en ontmoeting.

We verbruiken ons meegebracht lunchpakket in de zaal Santiago van het Dienstencentrum van Borsbeek. Soep, koffie en thee worden daar aangeboden. Nadien worden we gegidst in de kerk met aandacht voor de aanwezige jacobalia. Ons bezoek wordt afgerond met een kort vieringsmoment.
We keren naar Ranst terug langs rustige wegen. Wie de volledige tocht niet kan meemaken, kan samen met een begeleider met de Lijn terugkeren en krijgt in Hof Zevenbergen een alternatief programma aangeboden in afwachting van het slotmoment.


De dag start om 9u. en eindigt om 17u.

  • Breng, zoals bij pelgrims gebruikelijk is, een klein steentje mee dat gebruikt wordt bij het ritueel in de Sint-Jakobskerk.

  • Voorzie bij slecht weer aangepaste kledij en schoeisel.

  • Vergeet uw picknick niet!

  • Vrije bijdrage / ‘donativo’.

Begeleiding: Eugeen Bouwen, Mia De Walsche, Jo Vertommen

In samenwerking met het Vlaams Compostelagenootschap, afdeling Antwerpen

 

Zaterdag 8 juni 2024   -> is verplaatst naar zaterdag 15 juni 2024

p38 Pelgrimsdag.JPG
bottom of page