top of page

Green Key

Met trots kunnen we jullie melden dat Hof Zevenbergen het label Green Key heeft ontvangen in 2022. Green Key is het internationaal duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve sector. Bedrijven met een Green Key-keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Het behalen van dit label motiveert ons om in de toekomst nog sterker in te zetten op duurzaamheid.

Green Key.jpg

Receptenboekje van zuster Katrien (zr.Albana)

Jarenlang werkte zuster Katrien (haar kloosternaam is zr. Albana)

in de grootkeuken van het ziekenhuis en het klooster in Duffel. Zij beheerst haar vak perfect in het verwerken, het bereiden en de presentatie van gerechten!

Haar verhuis naar Ranst in 1977 was aanvankelijk dan ook een grote schok voor haar: van 3000 maaltijden per dag die ze in Duffel bereidde, kookte ze hier in het begin slechts voor een klein groepje gasten en voor haar medezusters.

Maar naarmate het bezinningshuis zich uitbreidde, kon zuster Katrien haar culinaire kennis en kunde weer naar hartenlust uitleven, tot op vandaag.

 

Deze publicatie volgt trouw haar oorspronkelijke boekje, helemaal met de hand opgetekend. Aan stijl of spelling is niets veranderd. Pittige details

(zoals cary-saus voor currysaus) en leuke persoonlijke commentaren tussendoor zoals (‘dit is de beste’)zullen je nu en dan doen glimlachen.

Iets van haar toegewijde zorg en het kookplezier dat erachter zit, zal zeker op je afstralen. Veel leesplezier! En laat je door een of meerdere recepten tot keukenpret verleiden! 

Foto zr. Katrien.jpg
Receptenboek.jpg
Receptenboekje.JPG

Je kan dit receptenboekje hier bestellen
aan € 10 zolang de voorraad strekt,
en het eventueel door zr. Katrien laten signeren.

bottom of page